Normala Sudirman, Naib Ketua Dewan Muslimat PAS Johor atau lebih dikenali dengan panggilan Cikgu Mala merupakan calon PAS di N.05 Tenang.

Johorkini tidak memberikan tumpuan kepada pengumuman calon PAS, malam tadi kerana telah terlalu ramai  yang membuat liputan, Johorkini menjelajah dan ‘pasang telinga’ di tempat-tempat tertentu. Hasilnya Johorkini mendapati hampir 500 orang anggota dari Cawangan Khas didatangkan ke Labis untuk menghadapi PRK N.05 Tenang.

Dari seramai 500 orang itu hampir 50 orang ditempat disetiap UPU. Apa yang dimaklumkan, pengundi di DUN Tenang merasa tidak begitu selesa untuk bergerak disebabkan kehadiran begitu ramai anggota keselamatan, yang lebih menghairkan mereka, didalam kebanjiran pasukan keselamatan, malam minggu lalu, disempadan Tenang lebih tepat lagi di jalan Labis – Segamat, telah dibanjiri oleh ‘mat rempit’ yang mencabar pihak berkuasa yang hanya mampu melihat aksi mereka.

Dari pemerhatian salah sebuah pangsapuri penempatan guru, di Labis yang belum diduduki telah dipenuhi oleh anggota keselamatan ini. Harapan penduduk di Tenang, kehadiran ramai pasukan Keselamatan ini bukan untuk menjaga Umno Barisan Nasional tetapi mereka mesti bersikap adil dengan mengambil tindakan awal keatas mereka-mereka yang cuba menimbulkan provokasi, PAS telah menyatakan sejak awal lagi bahawa PRK ini dijalankan dengan cara menerang bukan menyerang.

Johorkini dimaklumkan bahawa penduduk di Tenang juga tidak mengharapkan kehadiran Tengku Adnan, penaung Pekida Putrajaya, bersama anak buahnya kerana kehadiran mereka ini adalah bertujuan menimbulkan kekacauan dengan menganggu perjalanan PRK N.05 Tenang, dan kebolehpercayaan pasukan keselamatan menangani kumpulan Pekida ini amat diragui oleh pengundi Tenang.